Server
de hjemmelavede kyllingenuggets med sursød sauce og en frisk coleslaw af både
hvidkål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg. Sund og hurtig mad. Et sikkert
hit.
4 personer.
Arbejdstid: ca. 35 min Koge/stegetid: 15 min.
#
Nuggets:
500
g kyllingefilet
2 dl
mælk
2
dl rasp gerne grov
4-5
spsk olie
Coleslaw:
300
g hvidkål
3
store gulerødder
1
grøn peberfrugt
2
forårs løg
5 spsk
mayonnaise
2 spsk
vineddike
salt
og peber
Sursød
sauce:
4 spsk
tomatpuré
3 spsk
honning
½ tsk
cayennepeber
2 spsk
lager- eller æbleeddike
1 spsk
koldt vand
Tilbehør:
ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
*
Snit
hvidkålen fint, riv gulerødderne groft, skær peberfrugten i små terninger, og
snit forårsløgene fint.
Rør
mayonnaisen med vineddike, og vend grønsagerne grundigt sammen med dressingen.
Smag
til med salt og peber.
Rør
tomatpureen med honning og cayennepeber, og tilsæt eddike og vand.
Smag
til med salt og peber.
Skær
kyllingefileterne i smalle' stykker (ca. 2 cm tykke).
Hæld
mælken i en skål og raspen på en tallerken.
Vend
kyllingestykkerne først i mælk og derefter i rasp.
Steg
dem gyldenbrune på alle sider på en varm pande med olie.
Hæld
ikke al olien på panden fra start, men dryp løbende lidt mere olie på.
Krydr
de stegte kyllingenuggets med salt og peber.
Server
dem med sursød sauce, kogte ris og coleslaw.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin