- betyder
glædespigens spaghetti. Retten forbindes gerne med Napoli og regionerne
omkring, og den serveres som regel uden parmesanost.
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 15 min. 4 personer
#
4 liter vand
2½ spsk groft salt
450-500 g spaghetti
evt. 2-3 spsk hakket
persille
Sauce:
1 lille rød chili
1 lille løg
2 fed hvidløg
6 ansjosfileter
4 spsk olie
1 dåse hakkede
tomater
½ tsk tørret oregano
100 g sorte oliven
1 spsk kapers
salt og peber
*
FLÆK chilien, skrab
kernerne ud, og hak frugtkødet fint.
Pil løg og hvidløg,
og hak dem fint.
Hak også ansjoserne.
LAD olien blive varm
i en gryde, og svits løg, hvidløg og chili heri løgene skal blive bløde, men
ikke brune.
Kom ansjoserne i, og
rør rundt, så de moses let.
Tilsæt de hakkede
tomater, oregano, oliven og kapers.
Smag til med salt og
peber, og lad saucen koge i 6-10 min. under omrøring.
KOG imens
spaghettien "al dente".
Bring vandet i kog
og tilsæt salt.
Læg pastaen i
gryden, rør rundt, og lad den koge UDEN låg i den tid, der anbefales på pakken.
Lad den dryppe af i
et dørslag, og vend pastaen i saucen.
SERVER straks evt.
med et drys hakket persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin