500 g båndpasta
750 g hakket oksekød
1 stort glas rødvin
2 dl oksebouillon
1 stor dåse. koncentreret tomatpuré
2-3 gulerødder
1 stort løg
4-5 fed hvidløg
evt. 1 par stilke bladselleri
150 g bacon
1 lille stykke italiensk pølse
¼ liter piskefløde
1 stor håndfuld friskreven parmesan
Hakket løg, hvidløg og kød brunes godt og derpå tilsættes snittede eller hakkede gulerødder og selleri.
Det hele steger et par minutter, og derpå tilsættes vin, bouillon og tomatpuré.
saucen koger godt og grundigt ind.
(Dette tager ca 2 timer og definerer den altafgørende forskel på Sauce Bolognaise og alm. kødsauce).
Hvis saucen er ved at koge tør tilsættes lidt vand eller bouillon
Efter ca. 1 time ristes baconen og kommes i sammen med pølsen i mundrette stykker.
Når saucen er kogt ind, som den skal, kommes piskefløden i sammen med osten, og hele herligheden krydres til perfektion.
Pastaen koges og retten blandes i et (ikke for koldt) fad.