Masser af rodfrugter og grønsager erstatter den sædvanlige
pasta til kødsaucen sundt og godt. Et sikkert hit.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid. ca. 30 min.
Kødsaucen er fryseegnet
#
Kødsauce:
400 g hakket oksekød
1 spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 spsk konc. tomatpuré
2-4 dl vand
1 tsk oregano
salt og peber
Rodfrugtspaghetti:
750 g blandede rodfrugter: gulerod, pastinak, rødbede og
persillerod
2 store kartofler
1 porre
1 forårsløg
1 rød snackpeberfrugt
1 gul snackpeberfrugt
½ squash
2 spsk olie
1 tsk tørret timian
salt og peber
Tilbehør: friskrevet parmesanost
*
Brun kødet i en varm stegegryde med olie.
Tilsæt finthakket løg og hvidløg, og steg under omrøring i
et par min.
Tilsæt tomater, tomatpuré, vand, oregano, salt og peber, og
lad saucen simre i mindst 20 min.
Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i tynde strimler.
Skyl, og rens resten af grønsagerne, og skær dem i strimler
på samme tykkelse.
Varm olien i en stor stegegryde, og steg først rodfrugterne
og kartoflerne sprøde ved middelvarme i ca. 10 min. under omrøring.
Krydr med salt og peber.
Steg derefter resten af grønsagerne ved hård varme i nogle
min. under omrøring.
Krydr med timian.
Vend alle grønsagerne sammen.
Hæld varm kødsauce over, og drys med parmesanost.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin