Lad duften og smagen fra denne fantastiske suppe fylde din
tomme og sultne mave. Følg linket, og find både opskrift samt ingredienserne
til rodsuppe med skinkestrimler.
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 45 min.
# Ingredienser
Ingefærstegte minutstrimler:
500 g skinkestrimler
1 lime, økologisk eller usprøjtet
15 g ingefær
2 spsk soja
1 spsk fishsauce
salt og peber
4 tsk olie
Rodssuppe:
500 g pastinakker eller jordskokker
2 skalotteløg
20 g smør
6 dl vand
2 lime, økologisk eller usprøjtet
2 dl letmælk
Tilbehør:
1 bdt. persille
25 g cashewnødder
4 skiver groft brød
*
Skyl limen der bruges til kødet.
Riv skallen og pres saften.
Skræl og riv ingefær
Kom minutstrimler i en skål med limesaft og -skal, ingefær,
soja, fishsauce, salt og peber.
Lad kødet marinere i 15 minutter.
Skræl rodfrugterne og pil skalotteløg.
Skær i grove stykker.
Varm smør i en gryde til det bruser op.
Steg rodfrugter og løg i 1-2 minutter, til de begynder at
tage lidt farve.
Tilsæt vand og bring i kog. Kog ved lavt blus i 10-15
minutter, til rodfrugterne er møre.
Skyl limen og riv skal til suppen. Pres saften.
Skyl og hak persille
Rist nødder på en tør pande, til de bliver gyldne.
Tag dem af panden og hak dem groft.
Tilsæt mælk til suppen, krydr med salt og peber og kog
suppen yderligere 5 minutter.
Varm halvdelen af olien på en pande ved god varme.
Der skal være så meget smæk på kogepladen, at det siger
”sszzzzs”-lyde, når kødet kommer på panden.
Tilsæt halvdelen af kødet og lad det stege på alle sider i
1-1½ minut, ca. 4 minutter i alt.
Kom kødet på en tallerken.
Varm den anden halvdel olie ved kraftig varme og brun resten
af kødet i 1-1½ minut.
Tag suppen af varmen og blend suppen jævn og glat i en
blender eller med en stavblender.
Varm suppen forsigtigt igennem og smag til med salt, peber
og limesaft og -skal.
Anret den varme suppe med ingefærstegte minutstrimler,
persille, ristede nødder og brød
Tips: Hvis du ikke kan finde skinkestrimler, kan du bruge
schnitzler, som du skærer i ½ cm tykke strimler på det korte led.