1.5 kg rådyrkølle
4-5 enebær
Salt og peber
25 g smør
Svampesauce:
600 g kantareller eller rørhatte
20 g smør
Ca. ½ liter fløde
Hvedemel
Salt og peber
Køllen smøres med smørret. Hak enebær, bland salt og peber i.
Drys blandingen over køllen.
Svampesauce: Svits svampene i halvdelen af smørret i ca. 5 min.
Med resten af smørret, fløde, hvedemel, salt og peber laves en opbagt sauce (ikke for tyk).
Køllen brunes i ovnen ved 225° i ca. 15 min. saucen hældes over og ovnen sættes på 160°.
Steges i ca. 1 ¼-1 ¾ time afhængig af størrelse.
Jævnligt øses saucen over køllen for at bevare saftigheden i kødet.
Køllen tages ud når der ikke kommer rødt saft ud ved strikkepind prøven. Pakkes ind og hviler.
Imens kommes saucen op i en gryde og varmes op evt. med mere fløde til den rette mængde sauce opnås.
Kulør tilsættes til pæn farve.
Der serveres aspargeskartofler, syltede tyttebær og waldorfsalat til.