1 kg hvidkålshoved
vand
salt
Fyld:
1 dl grødris
1 dl vand
salt
2 dl mælk
1 løg
100 g champignoner
smør til stegning
2 æg
timian
1 dl bouillon
Skær den nederste del af kålstokken og kog det i letsaltet vand få minutter.
Kog kålhovedet i vandet og skær blade ne fri af stokken, efterhånden som de bliver bløde og læg dem i et dørslag til afdrypning.
Kog risengrynene i letsaltet vand i 5 minutter, hæld mælken i og fortsæt kogningen i 15 minutter.
Skær de rensede champignoner i skiver og svits dem sammen med de hakkede løg i smør på panden.
Lad risene afsvale et øjeblik, før champignoner og løg blandes i sammen med æg og krydderier.
Læg 2 spsk fars på hvert kålblad, fold siderne ind og rul det sammen.
Brun dolmerne i en gryde. Tilsæt bouillon og lad dem efterstege under låg ca. 15 minutter.
Tips: Dolmerne serveres med kogte kartofler eller rugbrød.
Kåldolmerne er fryseegnede. Opbevaringstid: 2-3 mdr.