1 - 1 ½ kg oksefilét med fedt
1 fed hvidløg
groft salt og peber
3 dl bouillon
evt. krydderbuket
Artiskokbunde med bagt kartoffelmos:
1 kg store melede kartofler
2 dl kartoffelvand
2 æg
groft salt og hvid peber
reven muskat
1 stor eller 2 små aritiskokbunde pr. person
Madeirasauce:
2 skalotteløg
10 g smør
3 dl stegesky og kartoffelvand
1 dl madeira
evt. lidt jævning af majsmel
Varm ovnen op til 250ºC.
Læg stegen i en lille bradepande og brun den i ca. 10 min., eller til fedtet er gyldent.
Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 160ºC.
Kom knust hvidløg, salt og peber på stegen.
Stik et stegetermometer ind i midten af kødet.
Hæld bouillon ved og sæt stegen i ovnen til termometeret viser 55°-60°C, afhængig af, hvor rød stegen ønskes.
Det tager ca 40 min.
Tag stegen ud af ovnen, hæld skyen fra og dæk stegen imens resten af retten tilberedes.
Det tager ca, ½ time og stegen bliver fin af at stå.
Kog kartoflerne i små stykker og i så lidt vand, at som muligt uden salt. Hæld kartoffelvandet fra, afmål 2 dl som hældes i kartoflerne og mos dem sammen med kartoffelvandet.
Rør æggene i mosen , så den bliver luftig.
Smag til med salt, peber. og muskat.
Læg de kogte artiskokbund i et smurt ovnfast fad.
Sprøjt kartoffelmosen ud over artiskokbundene, resten af kartofelmosen sprøjtes ud i toppe i et smurt ovnfast fad.
Sæt artiskokbundene og kartoffelmosen i ovnen ved 200°C til de er gyldne, ca. 10 min.
Hak sskalotteløggene fint, svits dem i lidt smør.
Kom stegsky, kartoffelvand og madeira i og lad det småkoge, jævn det evt. lidt og smag til. Skær stegen for.
Anret med artiskokbunde og servér med den resterende kartoffelmos og madeirasauce.