1 ½ kg oksefilet med fedtlag
Groft salt og peber fra kværn
Ca. 1 ½ kg auberginer
2 spsk olie
2 - 3 fed hvidløg
Tænd ovnen på 250ºC. Læg stegen på risten over en bradepande.
Brun den i ca. 10 min. eller til fedtet er gyldent.
Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 150ºC.
Gnid stegen med salt og peber og stik et stegetermometer i den.
Sæt atter stegen i ovnentil stegetermometeret viser 57°-62° afhængig af, hvor rød stegen ønskes.
Det tager far 45 min. til 1 ½ time afhængig af kødets tykkelse.
Skær auberginerne i skiver og drys dem med salt.
Lad dem stå en halv times tid.
Tag stegen ud af ovnen og lad den stå tildækket i 15-20 min eller længere.
Skyl aubergineskiverne og dup dem af.
Steg dem i olie med knust hvidløg til de er faldet sammen.
Skær fileterne i skiver og servér. er der lidt sky fra stegen, serveres den til.
Stegte auberginer, kartofler kogt med mynte og sky fra stegen.