Dette er en klassiker i ny tapning, En garanteret populær
gæsteret, hvor det saftige kød gemmes i et sprødt hylster med lækkert fyld.
Festligt.
• Mørbraden er det magreste kød på grisen. I denne ret
bruges der kun 100 g kød pr. portion.
Forberedelse 45 min. Tilberedning 35 min. 6 Portioner
# Råvarer til Mørbrad indbagt
300 g frosne butterdejsplader
400 g svinemørbrad
1 spsk olie
salt og peber
FYLDET:
250 g champignon
1 bundt persille
½ dl kørvel
2 kviste frisk estragon (1 tsk tørret)
2 kviste frisk timian (1 tsk tørret)
4 skalotteløg
1 fed hvidløg
20 g smør
2 spsk cremefraiche 38%
1 æggeblomme
1 æg
4 salatblade
* Fremgangsmåde:
1 Optø butterdejen.
Tør kødet, og gnid det med peber.
2 Varm olien på en pande.
Brun kødet, og drys med salt. Lad det svale af
3 Rens svampene, skyl krydder- urterne, pil skalotteløgene
og hvidløget og hak det hele fint.
4 Opvarm smørret, og steg løgene møre.
Tilsæt krydderurter og hvidløg.
Rør cremefraichen i, og lad det svale af.
Rør æggeblommen i den kolde blanding.
5 Læg de skyllede og tørrede salatblade på et stykke
smørrebrødspapir.
Fordel fyldet henover.
Læg kødet på, og rul sammen.
6 Sæt ovnen på 250 °C.
Skil blommen fra hviden.
Rul dejen ud, og pensl kanterne med æggehvide.
Rul mørbraden fra smørrebrødspapiret til butterdejen, og pak
kødet ind.
Pensl med æggeblomme.
Fugt en bradepande med vand, og læg kødet i.
Bag 10 min. ved 250 °C, og så 25 min. ved 200 °C.
Tips & råd
Et lille trick for at få butterdejspladerne til at hænge
sammen er at lægge dem, så kanterne overlapper hinanden. Rul derefter dejen ud.
Anvend resterne af dejen til at lave dekorationer af.
Tryk, eller skær smukke blade eller lignende.
Fæstn dekorationerne med æggeblomme på en pensel.
PR. PORTION: Kalorier 360 = Kilojoule 1217
Kulhydrat 12 g Protein 27 g Fedt 22 g (55%) Fibre 11 g