Indbagt mørbrad var næsten fast inventar ved vennemiddage og
familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den har heldigvis stadig mange
fans....ren retro. (6 pers.)
#
Dej: 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
½ tsk groft salt
1 tsk bagepulver
150 g koldt smør
½ dl kold mælk.
1 svinemørbrad (ca. 400 g)
25 g smør
salt og peber
Fars:
500 g hakket flæskekød
2 spsk hvedemel
1 æg
1½1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk revet muskatnød
2 fed, knust hvidløg
1 stort revet skalotteløg
1 dl piskefløde eller fløde 13 %
250 g rensede, grofthakkede champignoner
Pensling: sammenpisket æg eller fløde
Tilbehør: grøn salat med cremefraiche-dressing.
Dressing: ½ liter cremefraiche 18 %
1-1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk revet/stødt muskatnød.
*
Bland mel, salt og bagepulver.
Skær smørret i småstykker og smuldr det i melet.
Saml dejen hurtigt med kold mælk.
Læg den i køleskabet 1 times tid.
Skær sener og hinder af mørbraden.
Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør.
Drys salt og peber over.
Afkøl mørbraden.
Rør kød med mel, æg, krydderier og fløde.
Bland champignoner i farsen.
Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30-40 cm).
Læg halvdelen af farsen på midten af dejen.
Herpå lægges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes
udenom.
Luk enderne af dejen ind over farsen, hvorefter den ene
langside lægges op og pensles med æg i kanten.
Derefter lægges den anden side op.
Læg mørbraden med sammenføjningen opad på en bageplade.
Pensl dejen med sammenpisket æg.
Sæt pladen midt i ovnen og bag 50-60 min. ved 200 °C.
Server mørbraden varm.
Dressing:
Bland cremefraiche med salt, peber og muskat.
Server dressingen i en skål for sig til salaten.
Tips: Champignoner kan
udelades i farsen. I stedet for ovennævnte dej kan anvendes færdigkøbt
dybfrossen butterdej.