1 svinemørbrad (ca. 500 g)
1 spsk revet frisk ingefær
½ dl friskpresset limesaft
4 spsk olie
10 forårsløg i 2 cm skrå stykker (ca. 250 g)
2 røde peberfrugter i meget tynde strimler (ca. 250 g)
2 knuste fed hvidløg
2 spsk sød chilisauce
4 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce)
Pynt:
3 spsk hakkede friske korianderblade
½ dl saltede peanuts (ca. 25 g)
Tilbehør:
400 g ægnudler
200 g mangofrugt i skiver
1 spsk limesaft
Skær mørbraden i tynde skiver.
Kom ingefær og lime over og lad det marinere i ca. 10 min.
Opvarm en pande eller wok med 2 spsk af olien.
Lynsteg kødet ad to omgange og læg det på fedtsugende papir.
Tør evt. panden af og opvarm på ny med resten af olien.
Steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 min.
Tilsæt det stegte kød, hvidløg, chilisauce og ketjap manis og steg/kog i ca. 2 min. Pynt med peanuts og koriander.
Tips: Mørbraden kan erstattes af skinkekød. Og nudlerne af ris. I stedet for ketjap manis, kan man bruge 2 spsk japansk sojasauce og 2 spsk honning.
Ikke fryseegnet