Grillning af hel fisk ser festligt ud, og smager skønt. Hel fisk grilles lettest i dobbeltrist. Fede fisk kan lægges direkte på grillen eller på lidt alufolie.
4 hele fisk cl 250-300 g
4 blommetomater, hakkede
4 spsk olie
2 fed hvidløg
2 limefrugter
nye kartofler
sprød salat
*
Tænd grillen.
Skyl og vask fiskene, og tør dem godt.
Skær limefrugterne i både.
Læg 1 spsk hakkede tomater, som er vendt i olie, ind i hver bug sammen med hakket hvidløg og limebåde.
Krydr med salt og peber.
Kom fiskene i en dobbeltrist, og grill dem i 4-5 min. på hver side, afhængig af grillens varme.
Kan evt. grilles ved indirekte varme under låg.
Beregn da yderligere 4 min.
Server med nye kartofler og sprød salat.
Tips: Anden egnet fisk: Makrel, sild, rødfisk, hvilling, fjæsing