1 kop kogte kartofler pillet og moset.
¼ kop olie
1 tsk salt
3 kopper hvedemel
1 tsk bagepulver
½ kop koldt vand
Kartoffel fyld:
1 ½ kop mosede kartofler
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ kop løg (fint hakket)
¼ kop smør
Bland kartoffelmos, olie og salt.
Tilsæt melet blandet med bagepulver - sammenrør godt.
Lav et hul i centeret af melet / dejen og tilsæt det kolde vand.
Ælt massen sammen til en blød dej.
Lad dejen hvile på et meldrysset bord og dæk dejen med et viskestykke i
½ time.
Skær dejen ud i 4 portioner.
Udrul dejen så tyndt som muligt.
Udskær dejen i kvadrater på ca. 5x5 cm. til regulære "kishes" eller
mindre hvis de er til snacks.
Placer fyldet i midten af den kvadratisk udskårede dej og fold de
korteste hjørner imod midten først.
Herefter foldes de lange ender ind over hinanden.
Bages på en velsmurt plade eller olieret stykke bagepapir, med de
sammenfoldede sider ned af, indtil dejen er gylden, ca. ½ time ved
175ºC.
Kartoffelfyld:
Sauter løgene i smørret, bland alle ingredienserne sammen og rør massen
godt igennem.
Tips: Buckwheat Filling:
Bland 1 ½ kop kasha eller ristet havregryn med 3 kopper kogende vand
og 1 tsk salt.
Koges ved svag varme indtil vandet er absorberet, 15-20 min.
Steg 2 hakkede løg (medium størrelse) i ½ kop olie.