1 salatagurk
25 g smør
1 skalotteløg, i skiver
1 citron, saften heraf
salt og peber
1 ¼ dl fløde
600 g rødspættefilet’er
½ tsk koriander
1 spsk kørvel, frisk hakket
Skræl agurken og skær den på langs i 4 stykker.
Fjern kernerne og skær kødet i skiver.
Læg agurkstykkerne og halvdelen af smørret, skalotteløg, halvdelen af citronsaften, salt og peber i et serveringsfad.
Læg låg på og sæt det i ovnen i 4 minutter ved 100%.
Blandingen blendes, og fløden tilsættes.
Opvarmes 1 minut uden låg ved 100%.
Læg rødspættefiletterne i serveringsfadet og kom resten af smørret ved.
Drys koriander over fisken, tilsæt resten af citronsaften og krydderier.
Læg låg på og steg fisken 2 minutter på hver side ved 100%.
Vend fisken i agurksaucen og drys hakket kørvel over.
Om nødvendigt opvarmes retten 30 sekunder ved 100%.
Tips: Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%