En svinemørbrad
bliver til festlig gæstemad, når den fyldes med svampe og svøbes i bacon.
Desserten er en sprød nøddemedalje med bær.
Fyldt svinemørbrad med solbærmarinerede
rødbeder
Arbejdstid: ca.1
time Stege/kogetid: 50 min. Kødet er fryse-egnet (4 personer)
#
1 svinemørbrad
3-4 skalotteløg
(finthakket)
25 g smør
2 fed hvidløg
(finthakket)
500 g
portobellosvampe (hakkede)
frisk timian
1 glas rødvin
2 skiver daggammelt
brød (krummer)
10-12 skiver bacon
salt og peber
Tilbehør:
1 kg kartofler
(skrællede, tern)
2-3 spsk olie
500 g rødbeder
100 g solbær (evt.
frost)
1 spsk sukker
50 g smør
2 spsk rødvinseddike
salt og peber
grøn salat
persille til drys (hakket)
*
Steg skalotteløg
klare i smør og tilsæt hvidløg og svampe. Krydr med timian, salt og peber.
Steg, til svampene
er næsten tørre og tilsæt rødvin.
Kog i ca. 5 min.,
rør brødkrummer i fyldet og lad det køle af.
Tænd ovnen på 200 °C.
Afpuds
svinemørbraden og lav et snit ned igennem den uden at skære helt igennem.
Kom fyldet i og vikl
baconskiverne stramt omkring kødet.
Brun kødet på en
pande, så det er gyldent på alle sider.
Læg det i et ovnfast
fad og sæt det i ovnen i ca. 40 min - til kernetemperaturen er 62-65 °C.
Lad kødet hvile og
skær det derefter i 3-4 cm tykke skiver.
TILBEHØR: Bland
kartofler med olie og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Steg i ca. 45 min.
sammen med kødet i ovnen.
Drys med persille og
krydr med salt og peber.
Kog rødbederne møre
i letsaltet vand ca. 40 min.
Smut skindet af og
skær rødbederne i både.
Varm solbær, sukker
og smør i en gryde, til sukkeret er smeltet.
Tilsæt rødbederne og
varm igennem.
Smag til med salt,
peber og eddike.
Server fyldt
mørbrad, rødbeder med solbær, stegte kartofler og evt. salat.
Nøddemedaljer med bær og creme
Desserten er en
sprød nøddemedalje med bær.
Arbejdstid: ca. 30
min. Bagetid: ca. 15 min. Ikke fryse-egnet
#
Nøddekager (ca. 12
stk. til 6 medaljer):
50 g
hasselnøddekerner
50 g smør (smeltet)
50 g sukker
50 g lys sirup
25 g hvedemel
Fyld:
600 g blandede bær (fx
hindbær, blåbær og brombær)
¼ l piskefløde
½ vaniljestang
(kornene)
2-3 spsk flormelis
*
NØDDEKAGER: Hak
nødderne meget fint i en foodprocessor.
Tilsæt smør, sukker,
sirup og mel og rør dejen ensartet.
Sæt dejen med en ske
i 12 cirkler på bageplader med bagepapir.
Tryk dem lidt flade
med bagsiden af skeen.
Bag ved 175 °C i ca.
7 min. - til kagerne er lysebrune i kanterne.
Læg dem på en
bagerist til afkøling.
Pisk fløden til
blødt skum og smag til med vanilje og flormelis.
Læg kagerne sammen
med creme og bær lige før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin