Svinemørbrad er god gæstemad og meget ofte på tilbud. Her
får du en opskrift på en lækker ret med svinemørbrad. Til 4 personer.
#
1 svinemørbrad a 600 g
125 g perleløg (frost)
smør til stegning
125 g champignon
250 g grønne druer
1 dl tør hvidvin
1½ dl piskefløde
hakket persille
lidt bouillon
*
Fjern de groveste sener fra kødet, og skær det i skiver.
Brun kødet på panden i margarine nogle få minutter på hver side.
Tag kødet op efterhånden og læg det i et ovnfast fad.
Drys med lidt salt.
Rist de hele løg i smør til de er lidt gyldne overalt.
Fordel løgene over kødet, skær champignoner igennem en gang og svits dem i smør på panden, herefter hældes de i fadet.
Panden koges af med lidt, tilsæt hvidvin, kog det ned til det halve.
Tilsæt piskefløde og kog det til en passende tykkelse.
Jævn det eventuelt med lidt Maizena.
Fjern kernerne fra druerne og kom dem i saucen.
Smag til og hæld det i fadet, som sættes i ovnen ved 200 ºC til det er gennemvarmt.
Drys med hakket persille, og server med smørdampede kartofler.