1 pose vakuumpakkede vinblade 200 g
Fyld:
1 løg
1 fed hvidløg
2 dl kogte løse ris (ca. 1 dl rå ris)
300 g fårefars
1 æg
2 spsk hakket persille
1 tsk salt
½ tsk rosmarin
½ tsk paprika
groftkværnet peber
Da vinbladene er ret salte bør de udblødes i koldt vand i et par timer.
Fyld:
løg og hvidløg hakkes og røres med ris, fårefars, æg, persille, salt og krydderier.
Vinbladene lægges med den blanke side nedad.
1 spsk fyld kommes på hvert blad og de rulles sammen til små pakker.
Et lag vinblade lægges i bunden af en dyb pande eller gryde.
De fyldte vinblade lægges tæt ved siden af hinanden med åbningen nedad, så de ikke åbner sig.
En tallerken lægges over rullerne som pres og 1 dl vand hældes ved.
Rullerne småkoger under låg ca. 20 min., til de føles faste.
Væden hældes fra og de serveres varme. Tips:Yoghurten kan hældes i et kaffefilter og drænes for vand i et par timer, inden den tilsættes presset hvidløg, salt, peber og lidt hakket persille.