Pirrende løgsuppe med kommen, sønderjysk kålpølse og rygeostcrouton
# Ingredienser
Løgsuppe:
3 zitauerløg
3 skalotteløg
3 fed hvidløg
50 g smør
½ bagekartoffel
1 tsk paprika
1 knsp. cayenne
7 dl lys hønsefond
2 spsk Maggi Aroma
1. spsk sojasauce
1 tsk kommen
Salt, peber og krydderurtkviste
*
Tilberedning
Kålpølse:
2 sønderjyske kålpølser i skiver
Smør
1 spsk sojasauce
1 dl demiglace
Rygeostcrouton:
4 skiver toastbrød
Olivenolie
100 g rygeost
50 g cremefraiche 38 %
1 knsp. knust kommen
Løgsuppe: Skær løgene i tynde ringe og halver dem.
Smelt smørret i en gryde og steg løgene klare ved mellemvarme i 4-5 minutter under jævnlig omrøring.
Skræl kartoflen, riv den fint på rivejernet og kom i gryden sammen med paprika, cayenne, Maggi Aroma, sojasauce og hønsefond.
Læg låg på og lad suppen simre i 18-20 minutter.
Smag til med salt, peber og cayennepeber.
Kålpølse: Steg pølseskiverne i smør på panden, tilsæt sojasauce og demiglace og glacer pølsen.
Rygeostcrouton: Steg brødskiverne sprøde på en hed pande i olivenolie.
Passer rygeosten og pisk den glat med cremefraiche. Smag til med kommen, salt og peber.
Anretning: Varm løgsuppen op og anret i en dyb tallerken med de varme glaserede pølseskiver i.
Sæt croutonerne på kanten og læg to "æg" rygeostcreme på med en varm ske.
Pynt med krydderurter og lidt knust kommen.