Logo

Ørredsuppe med urter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg ørred.
1 gulerod i skiver.
2 porrer i skiver.
2-3 kartofler i små tern.
1 bundt persille.
1-2 laurbærblade .
1 spsk salt.
2 tsk peber.
1 bundt dild.
1 ½ dl halvtør hvidvin.
1 dåse muslinger.
1 dl piskefløde.
2 æggeblommer.

Suppen kan også koges på andre fisk end ørred, men ørredens fine kød giver den bedste smag.
Fisken renses, hale og hoved skæres af.
Resten af fisken skæres i mindre stykker.
Kog hoved og hale i 1 ½ ltr. vand ca. 10 minutter, og si suppen.
Kom de rå fiskestykker i en gryde med gulerod, porrer og kartofler.
Hæld fiskesuppen over og tilsæt yderligere ½ ltr. vand.
Tisæt persillekviste , laurbærblade , salt og peber.
Kog suppen ved svag varme under låg ca. 10 minutter.
Tag fisken op med en hul-ske og kog grønsagerne møre.
Fjern persillekviste og laurbærblade .
Tilsæt 1 ½ dl hvidvin og muslinger.
Tilsæt lage efter smag.
Suppen bringes i kog, del den kogte fisk i mindre stykker, fjern skindet og benene og hold den varm i et fad med sølvfolie over.
Pisk fløden sammen med æggeblommerne.
Hæld det på suppen, mens der røres.
Suppen må ikke koge herefter, da den så vil skille.
Smag til med salt og peber.
Kom den kogte fisk i suppen og klip dild over suppen umiddelbart inden servering.
Til suppen kan man spise brød efter behag.
Det er ikke god bordskik, iflg. Emma Gad, at dikke hverken øl eller vin til suppe.
Men det er naturligvis ikke forbudt at skylle efter med en dram.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.131 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her