Timbaler:
200 gøstershatte
1 lille fed hvidløg
4 skalotteløg
Lidt olivenolie
1 knsp. dijonsennep
2 spsk æblevinaigre
50 g letristede hasselnøddeflager
2 dl fløde 13 %
1 æggeblomme + 1 æg
salt, peber.
Avocadocreme:
1 stk moden avocado
citronsaft.
ca. 2 spsk cremefraiche 18% (eller ymer)
salt, peber
Tomatcoulis:
6 modne tomater
1 fed hvidløg
1 løg
1 gulerod
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 dl hvidvin
½ dl vand
1 knsp. sukker
salt, peber
Timbaler:
Østershattene skæres i lameller, stilken hakkes fint.
Skalotteløg og hvidløg hakkes fint.
Det hele sauteres i olivenolien.
Salt og peber drysses over.
Vinaigre og dijonsennep kommes på, og koger ind.
Blandingen køler af.
Svampeblandingen røres sammen med hasselnødder, æg og fløde, kommes i små runde, velsmurte forme, og bages i vandbad ved 140ºC ca. 30 minutter - til den føles fast.
Avocadocreme:
Kødet fra avocadoen moses med surmælksproduktet og citronsaft.
Smages til med salt og peber.
Tomatcoulis:
Grønsagerne ordnes, skæres i mindre stykker og kommes i en kasserolle med hvidvin, vand så det dækker samt salt, peber og sukker.
Tomatblandingen simrer ved svag varme i 40 minutter, hvorefter den blendes, og presses gennem en sigte tilbage i kasserollen.
Om nødvendigt kan coulisen reduceres (koges ind) yderligere.
Smagen justeres med salt, peber og sukker.
Anretning:
Den lune tomatcoulis anrettes på bunden af en tallerken.
Den ligeledes lune timbale deles i to, og lægges forskudt sammen med lidt avocadocreme, oven på coulisen. Serveres med et godt landbrød.