500 g ikke for fede ål (180-250 g hel vægt) rensede og flåede
1 fennikel
2 gulerødder
2 løg
1 skærm krondild
½ flaske hvidvin
2 spsk olivenolie
Skal og saft fra en ½ citron
Evt. hakket dild
Skær ålen i 3-4 cm. lange stykker.
Kog den op i 1 liter vand tilsat 1 spsk salt.
Skum grundigt. Træk gryden til side.
Skræl og skær fennikel, gulerod og løg i stykker under rimelig hensyntagen til størrelsen af suppeskeen.
Sautér urterne i olivenolien sammen med citronskallen.
Kom hvidvin på og krondild ved og kog ca. 5 minutter.
Smag et par gange undervejs om kronddilden har givet nok smag.
Tag den så op.
Kom ålestykkerne og 3 dl af det vand de har kogt i ned til urterne. Småkog yderligere ca. 5 minutter til ålekødet slipper benet.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Kom evt. hakket dild i suppen umiddelbart før serveringen.