Logo

Ålesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g ikke for fede ål (180-250 g hel vægt) rensede og flåede
1 fennikel
2 gulerødder
2 løg
1 skærm krondild
½ flaske hvidvin
2 spsk olivenolie
Skal og saft fra en ½ citron
Evt. hakket dild
 
Skær ålen i 3-4 cm. lange stykker.
Kog den op i 1 liter vand tilsat 1 spsk salt.
Skum grundigt. Træk gryden til side.
Skræl og skær fennikel, gulerod og løg i stykker under rimelig hensyntagen til størrelsen af suppeskeen.
Sautér urterne i olivenolien sammen med citronskallen.
Kom hvidvin på og krondild ved og kog ca. 5 minutter.
Smag et par gange undervejs om kronddilden har givet nok smag.
Tag den så op.
Kom ålestykkerne og 3 dl af det vand de har kogt i ned til urterne. Småkog yderligere ca. 5 minutter til ålekødet slipper benet.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Kom evt. hakket dild i suppen umiddelbart før serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.108 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her