Tidligere tiders store fangster af ål satte også deres præg på middagsbordene.
500 g små ål
Salt
3 gulerødder
2 porrer
1 stort løg
Suppevisk af porretop, persille og selleritop
1 suppeterning
Tilbehør: Mønske Kluntner
Ålene saltes godt i 10 min., skylles og skæres i 3 cm lange stykker.
Gulerødderne og porrer vaskes, skrælles og skæres i mindre stykker.
Løget pilles og skæres i mindre stykker.
Grønsagerne, ålene, suppeterningen og suppevisken koges i 1 ltr. vand i 25 min.
( Kluntnerne koges med de sidste 3-4 min. )
Mønske kluntner - Melboller til Ålesuppe
2 nykogte kartofler
1 spsk margarine
1 æg
Hvedemel, salt og peber
Kartoflerne moses med margarine og æg.
Hvedemel røres i, til det får en fast konsistens.
Der smages til med salt og peber.
Dejen formes til boller med en lille ske evt. dessertske og sættes på suppen.
Koges med de sidste 3-4 min. af suppens kogetid.
Mønske kluntner er en slags melboller, der ikke blot blev spist til Ålesuppe, men også til fx. Hvidkålsuppe og Hyldebærsuppe.