(8 personer)
1 regnbuelaks på ca. 1,5-2 kg - fx Fiscodans, de har flot farve og ikke er for fede
Saltlage koges og afkøles:
1 l vand, 100 g salt. 60 g sukker . frisk dild, 1 drys fiskekrydderi . ca. 10 hele peberkorn og et par laurbærblade
Regnbuelaksen fileteres og de store ben fjernes omhyggeligt - evt. med en pincet.
Laksen lægges i et stort fad med skindsiden nedad, lagen hældes over og frisk dild lægges på, hvorefter den anden side lægges ovenpå.
Efter ca. 2 timer vendes begge fileter og de henstår ca. endnu 2 timer - selvfølgeligt koldt hele tiden.
Efter marineringen tørres fisken godt af og skæres i pæne skiver på skrå.
Lægges på tallerkenen ovenpå creme fraichedressingen med et lille salatblad og pyntes med lidt lakserogn. - evt. kan lakserognen skiftes ud med caviar naturel.
Serveres med toast.
cremefraiche dressing:
2 dl cremefraiche 18% .
2 dl cremefraiche 38% .
2 spsk Dijon sennep .
salt og peber