Forret
600 g frisk spinat
3 liter vand
4 tsk groft salt
700 g fersk laksefilet u. skind
¼ liter piskefløde
1 æg
1 ½ tsk limesaft
1/8 tsk cayennepeber
1 ½ dl cremefraiche 18%
1 ½ dl cremefraiche 38%
friskkværnet peber
Laksepaté:
Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt. Kom spinatbladene i 3 liter kogende vand tilsat 2 ts salt i ca 1min. Hæld dem i en sigte og pres dem fri for vand.
Fjern eventuelle ben fra laksefileten. Skær et stykke af den tykkeste del af fileten (ca 24 cm), så det passer til et ovnfast fad (ca 1.5 l). Skær resten af fileten i tern. Kom piskefløde, æg, laksetern, 1.5 ts salt og cayennepeber i en foodprocessor/hurtighakker, og hak det ved hurtig hastighed i ca 30 sek., farsen skal være sammenhængende. Smør formen. læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - laksefars, spinatblade, laksestykket, spinatblade og laksefars, bank formen let mod bordpladen, dæk formen med et låg eller alufolie og bag patéen midt i ovnen i ca 1 time og 10 min. ved 150ºC. Patéen stilles derefter tildækket i køleskabet i 12-24 timer.
Limedressing:
Smag cremefraiche'en til med limesaft, 0.5 ts salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rør den op inden servering. Pyntes med limebåde og citronmelisse.
Serveres med flûtes.