150 g filet af gedde
3 dl piskefløde
salt
friskkværnet peber
smør til formene
Sauce:
1 dl tør hvidvin
½ dl Noilly Prat
1 dl fiskefond
2 ½ dl piskefløde
2 spsk skovsyre
lime eller citronsaft
brøndkarse til pynt
Fiskekødet skæres i mindre stykker og pureres kort i blenderen.
Fløden tilsættes, blendes ind, og der smages til med salt og peber.
Massen fordeles 1 4 smurte portionsforme, gerne af folie.
Sættes i bradepanden med lunkent vand og bages i ovnen ved 150 º på nederste rille i 25 min.
Saucen:
Hvidvinen, vermouth og fiskefond sættes over i en kasserolle, bringes i kog og reduceres til det halve for lavt blus.
Fløden tilsættes, og det småkoger videre til det er jævnet til passende konsistens.
Skovsyren tilsættes lige inden serveringen, og der smages til med en anelse lime- eller citronsaft og slat
Moussen anrettes på varme tallerkner, og saucen hældes over og omkring.
Pyntes med brøndkarse og evt. en skive trøffel.
Flutes serveres til