Logo

Gedemousse med skovsyresauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g filet af gedde
3 dl piskefløde
salt
friskkværnet peber

smør til formene

Sauce:
1 dl tør hvidvin
½ dl Noilly Prat
1 dl fiskefond
2 ½ dl piskefløde
2 spsk skovsyre
lime eller citronsaft
brøndkarse til pynt

Fiskekødet skæres i mindre stykker og pureres kort i blenderen.
Fløden tilsættes, blendes ind, og der smages til med salt og peber.
Massen fordeles 1 4 smurte portionsforme, gerne af folie.
Sættes i bradepanden med lunkent vand og bages i ovnen ved 150 º på nederste rille i 25 min.

Saucen:
Hvidvinen, vermouth og fiskefond sættes over i en kasserolle, bringes i kog og reduceres til det halve for lavt blus.
Fløden tilsættes, og det småkoger videre til det er jævnet til passende konsistens.
Skovsyren tilsættes lige inden serveringen, og der smages til med en anelse lime- eller citronsaft og slat

Moussen anrettes på varme tallerkner, og saucen hældes over og omkring.
Pyntes med brøndkarse og evt. en skive trøffel.

Flutes serveres til

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.823 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her