2 kg gedde
2 store løg
4 æg
2 kopper kop koldt vand
1 kop rasp
salt, peber
1 håndfuld smuttede og hakkede mandler
1 stykke peberrod
rødbedesaft fra syltede rødbeder.
Fisken fileteres. Fiskekødet hakkes sammen med et stort løg og røres bagefter sammen med æg, vand og rasp. Står en times tid og hviler sig. Formes som meget store hønseæg.
I bunden af en gryde lægges fiskebenene og oven på dem geddebollerne. Vand på så det dækker. Salt og peber ved og et løg skåret i kvarter. Det hele koges under låg og svag varme i en times. Bollerne tages op og lægges på et fad til næste dag. Suppen sies og hældes i en skål og sættes væk til dagen efter, hvor den er blevet til gele. Ved serveringen næste dag kommes mandlerne over geleen og de kolde geddeboller serveres med fintreven peberrod der er rørt op med et par dråber saft fra syltede rødbeder.