Om sommeren er det
skønt med lidt let aftensmad i form af en mættende salat med hjemmebagte boller
til. Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnet. Til 2 personer, er du alene så
halver portionen.
150 g varmrøget laks
(eller 1 røget makrel)
1 håndfuld
salatblade
1 bdt radiser (i
tynde skiver)
4-6 blommetomater
(halve)
Dressing:
1 avocado
1 fed hvidløg
(knust)
1 spsk citronsaft
2 spsk cremefraiche
(eller yoghurt)
½-1 dl vand
salt og peber
Tilbehør: brød
*
Skyl salatbladene
grundigt i koldt vand, slyng dem tørre og pluk dem i mundrette stykker.
Rens radiserne og
skær dem i skiver.
Hvis radisebladene
er friske, så skyl dem grundigt, snit dem fint og vend dem sammen med salaten.
Fordel salat,
radiser og tomater på 2 tallerkener.
Rens fisken, pluk
den i mundrette stykker og læg dem oven på salaten.
Blend avocadokød
sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
Juster tykkelsen med
vand og dryp dressingen over salaten.
Server med brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin