25 g gær
91/2 dl vand
3 spsk salt
2 spsk olivenolie til dejen
ca. 1 ½ kg italiensk hvedemel – tipo 00
2 spsk olivenolie til at dække dejen
30 salvieblade
4 spsk olivenolie til pensling
4 spsk vand
2 tsk maldon salt
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olivenolie.
Rør hvedemel i lidt af gangen. Ælt dejen igennem – ikke for længe.
Konsistens skal være blød og en anelse klistret.
Kom dejen i en skål, hæld olie over og vend dejen så den er helt dækket af olie.
Læg en tallerken eller et viskestykke over og lad dejen hæve ca. 1 time.
For en bradepande med bagepapir.
Hæld dejen i bradepanden og tryk den godt ud i hjørnerne.
Lad den hæve 30 min. Tænd ovnen på 220ºC.
Tryk dejen ned og lav huller i den med fingrene.
Pisk olivenolie og vand sammen og pensl det på overfladen.
Læg salvieblade på og drys med salt.
Lad brødet hæve yderligere 45 min.
Sæt det i ovnen og bag det ca. 30 min. eller til den er smuk gylden.
Lad det køle af på bagerist.