8 stk.
25 g gær (½ pakke)
2 ½ dl vand
1 tsk. groft salt
½ dl olivenolie
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
pensling: 2 spsk. olivenolie
2 spsk. sorte oliven uden sten
drys: 2 spsk. tørret rosmarin eller oregano og 1 tsk. groft salt
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.
Tilsæt salt, olie og ca. ¾ af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat.
Lad den hæve tildækket ca. 1 ½, time ved stuetemperatur.
Ælt dejen igennem og del den i 8 stykker.
Form dej stykkerne til boller og tryk dem flade med håndroden til en tykkelse på ca. 1 cm.
Læg dem på bageplade med bagepapir og efterhæv ca. 30 min. Lav et par fordybninger i hvert brød med fingrene.
Pensl med olivenolie. Tryk oliven ned i dejens fordybninger og drys med rosmarin eller oregano og salt.
Bag brødene midt i ovn ved 225° C ca. 15 min.
Afkøl på rist.