Logo

Æblekage med kanel-is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekage med kanel-is

 

Det søde punktum er en rigtig vinterdessert: Æblekage med kanel-is

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 45 min. Fryseegnet

 

#

125 g smør

2 æg

100 g sukker

100 g hvedemel

50 g ren rå marcipan

2 store æbler (ca. 175 g)

 

Kanel-is:

½ liter sødmælk

50 g sukker

4-5 æggeblommer

2-3 tsk stødt kanel

 

Pynt: 1 spsk pistacienøddekerner

*

 

Smør 4 portionsforme grundigt med smør.

Smelt resten af smørret, og afkøl det let.

 

Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme det tager 5-8 min. med en håndmikser.

Sigt melet, og vend det i æggeskummet.

 

Rør forsigtigt smørret i dejen sammen med revet marcipan og skrællet æble skåret i små stykker.

 

Fordel dejen i formene, og bag kagerne ved 175 °C i ca. 30 min.

Tjek med et træspid om kagerne er gennembagte, og vend dem ud på en rist til afkøling.

 

Varm mælk og sukker op til kogepunktet, uden at det koger.

 

Pisk æggeblommerne sammen med kanel i en skål.

Pisk ca. 1 dl af den varme mælkeblanding i skålen, og hæld blandingen tilbage i gryden.

Pisk det over svag varme, til det får en let cremet konsistens det må IKKE koge.

Si cremen over i en skål, og afkøl.

 

Kør isen til cremet konsistens på en ismaskine.

 

Anret æblekagerne med kanel-is, og drys med hakkede pistacienødder.

 

TIPS: Hvis du ikke har en ismaskine:

Pisk æggeblommer, sukker og kanel til en tyk creme med en håndmikser.

Pisk ½ liter piskefløde til blødt skum, og vend det i æggecremen.

Fyld isen i en eller flere små forme, og sæt dem i fryseren i mindst 4 timer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.689 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her