Skærekage
200 g smuttede mandler
250 g sukker
6 æggehvider
fintrevet skal af 1 appelsin
150 g hvedemel
½ tsk bagepulver
Overtræk og pynt:
glasur af 150 g flormelis
lidt revet appelsinskal
Tilbehør:
appelsinfileter, evt flødeskum
Skold mandlerne, til skallen løsner sig, skyl hurtigt i koldt vand, og smut dem. Stil 12 mandler til side. Blend de 200 g sukker, appelsinskal, hvedemel og bagepulver, og kør det hurtigt sammen. Pisk æggehviderne halvt stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk videre, til de er helt stive. Vend mandelblandingen i, pas på at det hele blandes godt, samtidig med at dejen stadig holdes luftig. Kom dejen i en smurt melstrøet form på ca. 20 cm i diameter. Bag i en forvarmet ovn ved 180° på nederste rille i ca. 50 minutter. Prøv med en nål, om kagen er gennembagt. Afkøl kagen helt, og overtræk den med glasur rørt af flormelis og lidt varmt vand. Drys med lidt revet appelsinskal.
Server kagen med appelsin-fileter og flødeskum.