Dejen
2 dl vand
100 g smør/margarine
2 dl hvedemel (100 g)
ca 4 æg
Kagecreme:
1 æg
2 spsk sukker
2 ½ tsk hvedemel eller Maizena
2 ½ dl mælk
¼ stang vanilje (eller vaniljesukker)
evt. flødeskum
evt. kaffe eller andet (se fremgangsmåde og bemærkninger)
Dejen: Bring vand og fedtstof i kog.
Tilsæt melet på én gang og rør krafitigt, indtil dejen er bagt sammen.
Sæt den til afkøling.
Pisk æggene sammen og tilsæt dem, lidt ad gangen.
Rør dejen ind imellem, den skal være ret fast.
Sæt den på en smurt plade med to skeer.
Bagetid 35-45 minutter ved 200ºC.
Der må ikke åbnes for ovnen de første 25 minutter, da vandbakkelserne
kan falde sammen.
Når man mener vandbakkelserne er bagt, tages en af dem ud af ovnen.
Hvis den falder sammen, må bagetiden gøres længere.
Kagecreme: Pisk det hele æg godt med sukkeret og pisk melet i.
Bland det med den kolde mælk og den flækkede vanilje.
Bring cremen kog under piskning, og lad den koge godt igennem.
Rør af og til i cremen under afkølingen. Kagecremen kan tilsættes citron
eller appelsinsaft, vin, hakkede mandler eller nødder, rosiner eller
lignende.
Lidt flødeskum i kagecremen gør den mere let og lækker.
Tips: Selv kan jeg bedst li' at blande kagecremen med kaffe. Hvis man
ikke vil lave kagecremen, kan man også bare blande flødeskum med lidt
kaffe eller lignende. Jeg plejer også at lave en kaffe-glasur, hvor jeg
laver en ganske almindelig glasur, men kommer lidt kaffe i istedet for
vand.