Vandbakkelse er et sjovt navn, som skyldes, at dejen laves
med vand og smør. De bruges mest til desserter og flødekager, fx kartoffelkager
og Waleskringler. Her har vi bagt salte vandbakkelser med lidt groft mel i.
Fyld dem med salater, og server dem som en lækker forret, frokostret eller del
af en buffet.
8 stk. Arbejdstid: 30 min. Koge-/bagetid: 45 min.
#
150 g vand
100 g smør
25 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
100 g hvedemel
1½ spsk rå bulgur
3 æg
Fyld:
8 salatblade
4 hårdkogte æg
2 modne avocadoer
3-4 tomater
2 spsk fintklippet purløg
salt og friskkværnet peber
*
BRUG en vægt til vandet, for det skal være ret præcist.
BRING vand og smør i kog.
Drys de to slags mel og bulgur i, og rør kraftigt, til dejen
slipper gryden og er en glat klump.
Lad dejen køle til stuetemperatur.
TÆND ovnen på 200 °C.
PISK æggene sammen, og mål dem der skal være ca. 2 dl.
Rør de sammenpiskede æg i dejen lidt ad gangen.
Dejen skal være blød, men ikke for flydende.
SÆT ca. 8 vandbakkelser på en bageplade med bagepapir.
Sæt bagepladen på nederste rille i ovnen, og bag i 35-40
min.
Ovndøren må ikke åbnes undervejs, for så kan kagerne falde
sammen, hvis de ikke er færdigbagte.
TJEK om de er færdigbagte; de skal være gyldne og sprøde
over det hele, luftige og gennembagte. Sæt dem til afkøling på en bagerist.
KLIP vandbakkelserne op i kanten.
Fyld dem med salatblade, ægge både, avocado og tomat i
skiver.
Drys med purløg, og krydr med salt og peber.