Logo

Små madbrød med persille og oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små madbrød med persille og oliven

 

Nyd de friskbagte brød til sommermad som fx kød fra grillen eller en fyldig salat. Her er to varianter med persille eller oliven.

ca. 6 små brød. Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 1 time og 30 min. Bagetid: ca. 10 min. Fryseegnede.

 

#

Dej:

15 g gær

3 dl vand

100 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel

½ spsk groft salt

½ dl olie

250 g hvedemel

 

Med persille:

1 bundt bredbladet persille (100 g)

flagesalt

 

Med oliven:

20 sorte og/eller grønne oliven

*

Rør smuldret gær ud i lunkent vand (maks. 37 °C).

Tilsæt fuldkornshvedemel, salt og olie.

 

Rens og tør persillen, hvis du vil bage med persille.

Blend hvedemelet med persillen i en foodprocessor, til det er ensartet og grønt.

 

Rør hvedemel (med eller uden persille) i gærvæsken, og ælt dejen godt - den skal være fugtig og må ikke blive for tør.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.

 

Del dejen i 6 stykker, og form dem til runde flade brød (ca. 2 cm tykke).

Tryk evt. oliven i de små madbrød, og drys med salt.

Lad brødene efterhæve i ca. 30 min. på en bageplade med bagepapir.

 

Sæt bagepladen i ovnen ved 225 °C, og bag brødene i ca. 10 min, til de lyder hult, når du banker dem i bunden.

Afkøl på bagerist, og nyd brødene lune og friskbagte.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.312 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her