Profiteroles au citron vert - 4 personer
1,5 dl sødmælk
1 dl vand
110 gr smør
5 gr salt
5 gr sukker
5 æg
20 gr flormelis
1 lille bundt mynte
Karamel:
200 gr sukker
Jordbærcoulis:
300 gr jordbær
1 dl piskefløde
1 ½ dl flødeskum
Creme:
¼ l kvark
2 lime
10 gr flormelis
Vand, mælk, smør, salt, sukker og flormelis kommes i en gryde og koges op.
Melet tilsættes. Det røres til dejen er tør. Gryden tages af varmen og massen røres indtil den er lun, derefter kommes æggene i, et af gangen.
Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på en plade med bagepapir, på størrelse med en blomme.
De bages ved 180º i ca. 12 minutter, eller til de er tørre indeni.
Creme:
Kvarken blandes med limesaft og reven limeskal. Derefter kommes flormelis i efter smag. Flødeskum tilsættes for at gøre cremen lind.
Jordbærcoulis:
300 gr jordbær kommes i en blender og blendes med lidt flormelis, og piskefløden. Dette bruges som sauce, og skal være koldt.
Karamel:
Tykbundet stål- eller kobbergryde sættes over med 200 gr sukker og lidt vand. Koges til
brun. Karamellen bruges til at overtrække vandbakkelserne med til de får en flot farve.
Anretning:
Cremen kommes i vandbakkelserne, ca. 3 stk pr. person, og serveres med jordbærcoulisen, som pyntes med mynte og dekoreres med 18% cremefraiche.