Logo

Vandbakkelser med kagecreme og chokoladeglasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vandbakkelsesdej:
2 ½ dl vand 
75 g smør 
1 tsk sukker 
1 knsp salt 
140 g hvidt hvedemel
4 mellemstore æg (52-63 g)
 
Kagecreme:
3 dl sødmælk
3 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
4 æggeblommer
20 g majsstivelse (ca. 2 ½ spsk)
1 ½ dl piskefløde
 
Glasur:
85 g flormelis
1 spsk kakao
4 tsk friskbrygget stærk kaffe - eller vand
 
Inden du går i gang, vejes melet og sigtes, så det er helt løst og fint;
æggene slå op så de er klar i en lille skål; bagepladen smøres med smør og drysses med mannagryn, rismel eller lignende; ovnen tændes og sættes på ca. 215°C.
 

Vandbakkelser: Sæt vand, smør, sukker og salt over i en gryde.
Når det koger, tilsættes melet på én gang, hvorefter der røres godt med en grydeske til dejen samler sig til en glat klump, der slipper gryden.
Sluk for blusset og tag gryden væk.
Tilsæt ét æg af gangen, mens der røres heftigt med et solidt piskeris eller en grydeske, således at dejen er rørt helt jævn inden næste æg tilsættes.
Æggene skal røres i straks efter at gryden er taget af blusset.
Med 2 spiseskeer tages små dejboller på størrelse med valnødder og sættes på den smurte, meldryssede plade.
Man kan også bruge en sprøjtepose, hvis man vil lave sjove former eller
vandbakkelserne skal se flottere ud.
Sæt straks pladen i ovnen på midterste rille.
Bages en god halv time til vandbakkelserne er gyldne og faste.
Skru ned for varmen efter 20 minutter, hvis de begynder at blive brune.
Tag dem ud af ovnen, og flyt dem over på en bagerist.
 
Creme: Rør 2 dl af mælken og sukkeret sammen i en kasserolle, og sæt det over blusset.
Pisk en jævning af den sidste dl mælk, æggeblommer og majsstivelse.
Tag gryden af blusset og tilsæt jævningen under stadig piskning.
Sæt gryden tilbage på blusset og pisk konstant til cremen jævner og
begynder at boble.
Mens cremen køler af, må den gerne røres af og til.
Pisk fløden og vend den i den kolde creme.
 
Glasur: Bland flormelis og kakao i en lille skål.
Tilsæt kaffen og rør glasuren jævn.

 

Til sidst: Skær vandbakkelserne igennem vandret et lille stykke over
bunden, men ikke helt igennem - sådan at toppen kan vippes op som låg.
Kom cremen i og vip toppen tilbage. Bred glasuren over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her