250 g hvedemel
½ tsk salt
5 dl mælk
4 æg
ca. 3 spsk olie
Fyld:
500 g hakket oksekød
2 hakkede løg
1 dl olie
salt og peber
1 dåse tomater
2-3 spsk tomatpuré
2-3 hakkede hvidløg
1 tsk oregano
1 tsk basilikum
Dejen: Bland hvedemel og salt.
Rør mælken i til en klumpfri jævning.
Rør æggene i et ad gangen.
Lad dejen hvile 30 min.
Rør olie i.
Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage.
Der bliver 16-18 tynde pandekager af portionen.
Fyldet: Svits løgene i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel.
Brun det under omrøring.
Tilsæt salt og peber.
Kom tomater, tomatpuré, hvidløg og krydderurter ved.
Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.
Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen.
Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad, der eventuelt kan tåle frysning.
Pandekagerne kommes i ovnen ved 250ºC 10-15 min.
De frosne pandekager kommes i en 200ºC varm ovn i 25-30 minutter.