75 g gær
2.5 dl mælk
480 g hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk salt
250 g smør eller margarine
Fyld:
100 g smør
85 g sukker
1 knsp. Kardemomme
Drys:
1 sammenpisket æg
25 g hakkede hasselnødder
25 g perlemelis
Rør gæren ud med kold mælk, rør salt og sukker i og ælt melet sammen med smørret, der er skåret i små stykker.
Ælt det til en dej. Del den i tre lige store dele.
Rul hver del ud til et langt rektangulært bånd på ca. 10 cm. bredde.
Skær dejen på skrå i 8 trekanter.
Rør 100 g smør med 85 g sukker og 1 knivspids kardemomme.
Læg en tsk af dette i den brede ende af hver trekant og rul dejen sammen om det.
Pisk et æg sammen og stryg hornene med det.
Hak nødderne fint, bland dem med perlemelis, og drys det på hornene.
Sæt dem på bagepapir på en plade og lad dem bage midt i en 225°C
varm ovn i 25 minutter.
Tips: Er fryseegnet.