25 g gær
1 ½ dl vand
1 æg
salt
2 spsk sukker
300 g hvedemel
250 g smør
syltetøj eller creme
flormelis og vand til glasur
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt æg, salt, sukker og melet lidt ad gangen, til dejen føles let og smidig.
Lad den hvile i 15 minutter og rul den derefter ud i en stor firkant.
Rul smørret ud mellem to stykker bagepapir til 1 cm tykkelse.
Læg smørret på skrå midt på dejen.
Fold dejhjørnerne ind over smørret.
Lad dejen hvile i 15 minutter.
Rul dejen ud igen og læg den sammen igen.
Gentag dette 4-5 gange, gerne flere gange.
Rul dejen ud til en stor firkant og skær den i firkanter på 12x12 cm. På hver firkant lægges en klat syltetøj eller kagecreme midtpå og hjørnene foldes ine mod midten igen.
Lad spandauerne efterhæve i 15 minutter.
Pensl med æg og bag dem 12 –15 minutter ved 225ºC.
Pynt med glasur, lavet af flormelis og lunt vand.