Brug små udgaver af firkantede kageforme - til en udflugt kan det være en god ide at benytte sig af små folieforme, der kan smides i skraldespanden.
12 dekadente formkager:
200 g usaltet smør
100 g malede mandler
6 æggehvider
75 g hvedemel
100 g friske hindbær
115 g sukker
flormelis, til at drysse med
Varm ovnen op til 175°C og smør 12 små kageforme.
Rør alle ingredienser kagerne undtagen halvdelen af hindbærrene sammen i en skål, til de er lige netop blandet.
Fordel dejen i formene og drys de gemte hindbær over og bag kagerne i 25 minutter, til de er gyldne og faste.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Vend dem ud på en rist og lad dem køle af.
Server kagerne drysset med flormelis.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage.
Variationer:
Formkager med jordbær
Følg basisopskriften. Erstat hindbær med 100 g friske jordbær.
Formkager med chokolade og pekannødder
Følg basisopskriften. Erstat hindbær med 3 spsk hakkede pecannødder og 3 spsk mørke chokoladeknapper.
Formkager med rosiner
Følg basisopskriften. Erstat hindbær med 100 g rosiner.