Mørdej:
165 g hvedemel
125 g smør eller margarine
1 tsk sukker
1 æg
Rabarberkompot:
250 g rabarber
250 g sukker
1 vaniljestang
2 blade husblas
Marengs:
3 æggehvider
125 g flormelis
30 g smuttede mandler
Alle mørdejens ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres. Rul dejen ud, så den passer til en springform (24 cm i diameter). Tryk dejen 3 cm op ad formens kant. Bag kagebunden ved 200 º
i ca. 2 minutter. Bland rabarber og sukker i en gryde og tilsæt en stang vanilje. Varm langsomt op, og rør rundt indtil der er dannet lidt væske. Læg låg på og damp rabarberne møre til en kompot. Fjern vaniljestangen. Husblasen blødes op i koldt vand, knuges fri for vand og smeltes. Rør den i rabarberkompotten, som herefter stilles koldt.
Kom æggehviderne og 100 g flormelis i en skål og pisk let. Stil skålen i en gryde med varmt vand og pisk hviderne stive. Varm mandlerne på en pande, så de får lidt farve og bland dem i marengsen.
Dæk mørdejsbunden med godt 1 cm tykt lag rabarberkompot. Fordel marengsen over kagen og strø med en sigte resten af flormelisen over marengsen. Tænd for ovnens grillprogram og glasér kagen.