1 portion tærtedej
100 g spelt (købes i helsekostforretninger)
skal af 1 citron (kun den gule del)
2 dl mælk
1 spsk sukker
1 knsp.stødt kanel
400 g ricotta
175 g sukker
3 æg
1 æggeblomme
reven skal af i økologisk appelsin
50 g kandiseret appelsinskal og sukat
1 knsp.stødt kanel
2 spsk Grand Manier
flormelis
Læg spelten i blød natten over. Hæld vandet fra, og kog spelten i nyt vand i 20 minutter. Hæld atter vandet fra, og kog spelten med mælk, citronskal, sukker og kanel, til mælken er absorberet. Pas på, det ikke brænder på, og lad det køle af.
Smør en springform meget grundigt. Rul dejen ud og beklæd springformen med ⅔ af dejen, der skal gå ca. 5 cm op af siden, resten af dejen skal bruges til fletværk over tærten.
Del æggene, blommer og hvider for sig.
Skær den kandiserede frugt i små stykker på et par millimeter.
Rør ricottaen med sukker, og rør æggeblommerne i. Tilsæt spelten, den kandiserede frugt, kanel, appelsinskal og Grand Manier. Pisk hviderne stive, og vend dem i ricottaen.
Hæld ricottamassen i kageformen beklædt med dej. Lav fletværk over tærten af resten af tærtedej en.
Sæt kagen i en forvarmet ovn ved 220 º i 10 minutter, sænk derefter varmen til 180 º, og bag kagen i 45 minutter.
Server kagen afkølet og drysset med flormelis