Drop de traditionelle fastelavnsboller og byd i stedet på små 'fastelagkager' eller 5 stk.
250- frosne hindbær (tag evt. 10-15 fra til pynt)
sukker
3 lagkagebunde (standardstørrelse, dvs. )
½ portion kagecreme med husblas og flødeskum (se opskrift)
5 små gode makroner (kan udelades)
Pynt: flormelis, krymmel og evt. friske hindbær
Kom hindbær og sukker i en kasserolle og bring det til kogepunktet.
Rør forsigtigt i det og tag straks gryden af blusset.
Lad det køle af.
Stik 15 små bunde ud af lagkagebundene med en metalring eller et tyndt glas med en diameter på ca. .
Knus makronerne fint og vend dem i cremen.
Læg et generøst lag bær og saft på hver af de små bunde og et mindst ligeså generøst lag creme oven på, og gentag med en bund, et lag hindbær og et lag creme.
»Luk« kagerne med de sidste fem bunde, giv dem et let tryk og dæk dem med plastfilm.
Lad de små lagkager trække koldt i 4-5 timer eller til næste dag. Fastelagkagerne pyntes flormelis, krymmel og rå bær (optøede eller friske).