100 g smeltet margarine
450 g hvedemel
50 g sukker
1 tsk salt
21/2 dl piskefløde
25 g gær
Fyld:
godt 100 g marcipan
æggehvider til pensling
flormelis til pynt
Margarinen smeltes, og fløden hældes i den, så den bliver lun.
Gæren opløses i lidt af den lune fløde.
Al væsken blandes med salt, sukker og hvedemel.
Dejen æltes sammen og hæver tildækket i ca. 45 minutter.
Rul dejen ud med let hånd på et melet bord i ca. 1 cm tykkelse.
Skær den i firkanter på 10x10 cm, og læg lidt marcipan på hvert
dejstykke.
Luk firkanterne sammen og form den til boller.
Stil dem på sammenføjningen, pensl med sammenpisket æggehvider og lad dem efterhæve på pladen.
Bollerne bages ca. 12 minutter ved 210ºC.
De afkølede fastelavnsboller pyntes med flormelis drys eller tynde fine strimler af kageglasur.