Logo

Fastelavnboller med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
35 g gær
100 g margarine eller smør
31/2 dl kærnemælk
1 dl sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
500 g hvedemel

Fyld:
75 g margarine eller smør
1 dl reven kokos
100 g reven chokolade
1 æggehvide

Pynt:
75 g overtrækschokolade
kokosmel

Tag en lille gryde og smelt margarinen deri, kom kærnemælken i.
Hæld den lillefingervarme blandingen op i en skål og smuldr gæren i.
Rør til gæren er helt opløst.
Hæld så sukker, salt, kardemomme og hvedemel i, lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig.
Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time.
Rør imens margarine, kokos og chokolade sammen med æggehviden.
Når dejen er færdighævet, deles den i to lige store portioner.
Hvert stykke rulles ud til en stor firkant som deles i 12-15 lige store firkanter.
På midten af hver firkant lægges derefter en tsk chokoladefyld.
Så klemmes hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, og en bolle formes.
Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225°C i 8-10 minutter.
Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med smeltet chokolade, som pensles ovenpå, og til allersidst drysser lidt kokos henover.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.176 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her