Dej:
35 g gær
100 g margarine eller smør
31/2 dl kærnemælk
1 dl sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
500 g hvedemel
Fyld:
75 g margarine eller smør
1 dl reven kokos
100 g reven chokolade
1 æggehvide
Pynt:
75 g overtrækschokolade
kokosmel
Tag en lille gryde og smelt margarinen deri, kom kærnemælken i.
Hæld den lillefingervarme blandingen op i en skål og smuldr gæren i.
Rør til gæren er helt opløst.
Hæld så sukker, salt, kardemomme og hvedemel i, lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig.
Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time.
Rør imens margarine, kokos og chokolade sammen med æggehviden.
Når dejen er færdighævet, deles den i to lige store portioner.
Hvert stykke rulles ud til en stor firkant som deles i 12-15 lige store firkanter.
På midten af hver firkant lægges derefter en tsk chokoladefyld.
Så klemmes hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, og en bolle formes.
Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225°C i 8-10 minutter.
Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med smeltet chokolade, som pensles ovenpå, og til allersidst drysser lidt kokos henover.