20 g gær
3 dl mælk
100 g smør
1 tsk salt
1 tsk sukker
500 g hvedemel
Gæren smuldres og udrøres med mælken, der er lunet til 35ºC.
Smørret smeltes og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser.
Dejen æltes, tilden er blank og smidig.
Den dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i cirka 45 minutter, til den når dobbelt størrelse.
Dejen slås ned, den æltes let igennem og trilles i tynde stænger, der formestil kringler.
Kringlerne kommes en efter en i en gryde med spilkogende vand.
Så snart kringlerne kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og sættes på en smurt bageplade.
Denne kogning gør det ud for efterhævning.
Så snart alle kringlerne er hævet i vandet, pensles de med sammenpisket æg og sættes i ovnen ved 250ºC og bages cirka 15 minutter.