Logo

Hvidøres kærnemælksæbleskiver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

med kvædemarmelade, sommersyltede kirsebær og rørsukker
 
Normalt får man æbleskiver i julen serveret med en ringe hindbær- eller jordbærsyltetøj, men her væl­ger vi at bruge kvæder og kirsebær samt rørsukker.
 
Æbleskiver:
7 ½ dl økologisk kærnemælk
2 ½ dl økologisk sødmælk
500 g hvedemel
5 æggeblommer
1 knsp. salt
Reven skal af 1 citron
2 kanelstænger
4 store kardemommefrø
1 nellike
100 g vaniljesukker (sukker tilsmagt med vanilje)
5 stiftpiskede æggehvider
2 dl porterøl
1 tsk natron
Smør til stegning
 
Bland alle ingredienser sammen med undtagelse af æggehviderne.
Tilsæt umiddelbart før stegning de stiftpiskede hvider.
Steg æbleskiverne gyldne i klaret smør og bag dem evt. færdige i ovnen.
 
Kvædemarmelade:
10 store æblekvæder
1 spsk fintsnittet ingefær
500 g rørsukker
1 stang vanilje delt på langs
Lidt vand og Atamon
 
Skræl kvæderne og skær i små stykker.
Bland det hele i en gryde og kog forsigtigt under omrøring i 3 timer.
Tilsæt løbende vand, så marmeladen ikke sætter sig i gryden.
Afkøl og kom på skoldede atam­onskyllede glas.
 
Sommersylfede kirsebær:
5 kg udstenede danske kirsebær
5 fl. rødvin
1 kg sukker
2 st. kanel
10 nelliker
10 sorte peberkorn
5 stjerneanis
 
Kog vinen op med krydderier.
Kog kirsebærrene med i ca. 2 minutter.
Afkøl og kom på Atamonskyl­lede glas.
 
Bruges danske kirsebær fra begyndelsen af august så får man de største.
Syltede kirsebær kan anven­des med det samme, men husk at gemme lidt til iulemåneden!
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her