2 æggeblommer
50 g flormelis
1 stang vanilje
6 blade husblas
2 limefrugter
½ liter piskefløde
Forslag til frugtblanding:
Grønne og blå druer
kakifrugter
ananas
appelsiner
Pisk æggeblommer og flormelis godt sammen.
Skrab vaniljekornene i æggemassen.
Læg husblasen i koldt vand.
Kom limesaft i æggemassen.
Pisk fløden til skum.
Smelt husblasen over vandbad eller ved svag varme.
Hæld den afsvalede husblas i en tynd stråle i æggemassen, mens der piskes.
Vend flødeskummet i og kom blandingen i en skyllet randform.
Dæk randformen med folie og sæt den koldt.
Vend den ud på et serveringsfad og kom den delte frugt i midten.
Kom lidt reven limeskal på desserten, før den serveres.
Tips: Hvis man anvender husblaspulver, stivner 1 blad husblas, kom 4 spsk koldt vand på pulveret, lad det stå i 5 min. Sæt derefter skålen over koghedt vand, til blandingen er helt klar.