Denne anvisning på bagning af fastekringler er i overensstemmelse med de gamle opskrifter; kringlerne hæves i spilkogende vand.
20 g gær
3 dl mælk
100 g smør
1 tsk salt
1 tsk sukker
cirka 500 g hvedemel
Gæren smuldres og udrøres med mælken, der er lunet til 35°.
Smørret smeltes og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser.
Dejen æltes, til den er blank og smidig.
Den dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i cirka 45 minutter, til den når dobbelt størrelse.
Dejen slås ned, den æltes let igennem og trilles i tynde stænger, der formes til kringler.
Kringlerne kommes en efter en i en gryde med spilkogende vand.
Så snart kringlerne kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og sættes på en smurt bageplade.
Denne kogning gør det ud for efterhævning.
Så snart alle kringlerne er hævet i vandet, pensles de med sammenpisket æg og sættes i ovnen ved 250°C og bages cirka 15 minutter